Καλαμάκι

Το ήσυχο χωριό του Καλαμακίου βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Ζακύνθου και πολύ κοντά στο Λαγανά. Μετά από μια μικρή διαδρομή με ελαιώνες θα αντικρίσετε μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, το Καλαμάκι και την υπέροχη αμμώδη παραλία του.

Το Καλαμάκι συνδυάζει με καταπληκτικό τρόπο ήλιο, θάλασσα, πράσινο, την ήρεμη αλλά και κοσμοπολίτικη ζωή. Γι΄αυτό είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες.

Η περιοχή είναι ήσυχη προσφέροντας στον ταξιδιώτη ηρεμία, γαλήνη, ξεκούραση, και ένα περιβάλλον με ήπια δόμηση καθώς η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής γίνεται κάτω από προϋποθέσεις ώστε να μην επηρεάζεται η αναπαραγωγική διαδικασία της θαλάσσιας χελώνας. Εν τούτοις η τουριστική του υποδομή είναι ανεπτυγμένη, με ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των κατηγοριών, που προσφέρουν τις πιο σύγχρονες ανέσεις ενώ διαθέτει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού, όπου κάποιος μπορεί να γευθεί την αυθεντική ελληνική αλλά και διεθνή κουζίνα. Για δε τη νυκτερινή διασκέδαση υπάρχουν πολύ όμορφα μπαράκια.

Το Καλαμάκι διαθέτει μικρή αγορά με μίνι μάρκετ, καταστήματα με τουριστικά είδη, και βέβαια βρίσκεται δίπλα στο Λαγανά και πολύ κοντά στην πόλη της Ζακύνθου.