1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας

1ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – 

KALIMERA BREAKFAST 5/2/2011

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ν. Κανελλόπουλος, Πρόεδρος ΕΟΤ

Θεσμοθέτηση του στόχου του Ελληνικού πρωινού μέσα από προδιαγραφές της πολιτείας.

Α. Σκούρας, Σεφ Προεδρίας της Δημοκρατίας

Στήριξη του Ελληνικού πρωινού ως θεσμού, από τους Έλληνες αρχιμάγειρες

Γ.Πίττας, μέλος ΔΣ του ΞΕΕ

Καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού σε όλα τα ξενοδοχεία

 

Γ. Τσακίρης, Πρόεδρος ΞΕΕ

Χαιρετισμός

Γ. Καββαθάς, ΓΓ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων.

Η θέση του Ελληνικού πρωινού στα εστιατόρια

Ι. Καπλανέλης , Δνων σύμβουλος της unilever food solutions

H βιομηχανική ανάπτυξη προϊόντων για το ελληνικό πρωινό

A.Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής

Η διατροφική αξία του Ελληνικού Πρωινού

Γ. Παλησίδης, Εργαστηριακός συνεργάτης- εργαστήριο γαστρονομίας ΑΤΕΙΘ

Η πρωινή εστίαση σε μεμονωμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Γ. Χονδρογιάννης, Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Η αφθονία των Ελληνικών προϊόντων, σύμμαχος του Ελληνικού πρωινού

Σ. Σπανού, Ερευνήτρια παραδοσιακής γαστρονομίας συγγραφ. Βιβλίοιυ <¨Καβάλας γεύσεις>

Η διατροφή από το παρελθόν μέχρι σήμερα

Κ.Λαμπροπούλου, Διευθύντρια Διασάλισης Ποιότητας ΜΑΚΡΟ

Διασφάλιση ποιότητας – διατροφή με ασφάλεια

Γ. Τριανταφυλλίδης   ΜΕΒΓΑΛ

Έλεγχος ποιότητας στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στο πλαίσιο ανταπόκρισης

μιας γαλακτοβιομηχανίας για την διασφάλιση της υγιεινής των προϊόντων της

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ <> Από την Ολυμπιακή Ομάδα Γαστρονομίας 

ΡΟΦΗΜΑΤΑ – ΧΥΜΟΙ

Τσάι βουνού με κούμ κουάτ Κέρκυρας

Κρύο Τσάι με αφρό Λεμονοκενδούλας ‘Άργους

Χαμομήλι Πάρνηθας

Λεβάντα Μαλακάσας

Ελληνικός καφές στη χόβολη

Κακάο με κάρδαμο

Φραπέ με παγωτό καϊμάκι

Γάλα κατσικίσιο

Αριάνι

Πορτοκαλάδα Λακωνίας

Λεμονάδα Αργολίδας

Βυσσινάδα Νάουσας

Μανταρινάδα Κλημεντίνη

Χυμός καρώτο – πιπερόριζα

Τοματοχυμός με αφρό σέλινου

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΒΟΥΤΥΡΟ

Γιαούρτι στραγγιστό

Γιαούρτι μαστίχας

Γιαούρτι πρόβειο

Γιαούρτι φράουλα

Βούτυρο αγελάδας Σερρών

Βούτυρο Κερκύρας

Βούτυρο από ελαιόλαδο

 

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ – ΚΑΡΠΟΙ

Δαμάσκηνα Ρόδου

Βερίκοκα Νάουσας

Σύκα Μεσσηνίας

Χουρμάδες

Σταφίδα μαύρη Κορίνθου

Σταφίδα ξανθή Αιγίου

Στραγάλι αφράτο

Φιστίκια Αίγινας

Ηλιόσποροι

Σπόροι κολοκύθας

Νιφάδες  σίκαλης, καλαμποκιού

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Προσούτο Καρπενησίου

Σαλάμι Λευκάδος

Χοιρινή Μπριζόλα καπνιστή

Απάκι Κρήτης

Λούμπουλο Κέρκυρας

Παστουρμάς Θράκης

Σύγκλινο Μάνης

Γαλοπούλα καπνιστή Σάμου

ΤΥΡΙΑ

Καλαθάκι Λήμνου

Λαδοτύρι Σάμου

Γραβιέρα Νάξου

Μετσοβόνε

Κατίκι Δομοκού

Κοπανιστή Μυκόνου

Μυζήθρα Τρικάλων

Μανούρι Χανίων

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

Τοματίνια Σαντορίνης

Αγγούρια

Καρδιές μαρουλιού

Σιτάρι με ρόδι και μυρωδικά

Ρέγκα

Σκουμπρί καπνιστό

Χέλι καπνιστό

ΕΛΙΕΣ Καλαμών, Θρούμπες, Πράσινες

 ΤΟΥΡΣΙ  Αγγουράκι, Κρίταμο, Ανάμεικτο Καπαρόμηλο

Καπαρόμηλο

Βολβοί

 

ΚΕΙΚ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΙΤΤΕΣ

Κέικ με ταχίνι Καβάλας

Κέικ με μαστίχα Χίου

Τσουρέκι πολίτικο

Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Μουστοκούλουρα Μεσογείων

Κουλουράκια με μέλι και πορτοκάλι Κυκλάδων

Κουλουράκια βανίλιας με βούτυρο Νάξου

Κουλούρια με κρόκο Κοζάνης

Μηλόπιτα Βόλου

Μπουγάτσα Σερρών

Σκαλτσούνια με τυρί Λασιθίου

Σαρικοχορτόπιτα  Ηρακλείου

Λυχναράκια Ρεθύμνου

Λουκουμάδες με θυμαρίσιο μέλι

ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Καρβέλι με καρύδια και κανέλα Ιωαννίνων

Λαγάνα με χονδρό αλάτι και δενδρολίβανο Σπάρτης

Καρβέλι πολύσπορο

Χαρουπόψωμο Ικαρίας

Τυρόψωμο Μακεδονίας

Λαδόψωμο Μυτιλήνης

Μπομπότα Θεσσαλίας

Μαργαρίτα Θεσπρωτίας

ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ψωμάκι με βασιλομανίταρο Γρεβενών

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Λαλαγγίδες Λακωνίας

Κρουασίνι σταφίδα

Κρουασίνι  με τυρόσπορο

Καρβουμαδάκια Σερρών

Παξιμάδια Κρήτης

Κριθαρομπουκιες Λαρίσης

 

ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΚΡΕΜΕΣ

Μελομακάρονα

Κουραμπιέδες

Δίπλες Καλαμάτας

Λουκούμια Σύρου

Σάμαλι μαστιχάτο με γιαούρτι

Εκμέκ από τσουρέκι και πρόβειο γάλα Καρδίτσας

Χαλβάς Φαρσάλων

Υποβρύχιο Τήνου

Γλειφιτζούρι Μαλλί της γριάς

Ρυζόγαλο Δωδεκανήσου με χαβιάρι κανέλας

Αφρός Μακεδονικού Χαλβά

Κρέμα πορτοκάλι με κρόκο Κοζάνης

ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ – ΜΕΛΙ

Πορτοκάλι

Ακτινίδιο με Λουίζα

Κυδώνι

Φράουλα με λεμόνι

Κεράσι

Σπαράγγια με Τσούτσκια

Μέλι  Θυμαρίσιο, Μέλι Πεύκου, Χαρουπόμελο

Ταχίνι

Πραλίνα με νες καφέ

ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ - ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Αχλάδι με βανίλια κομπόστα

Φιρίκι με λεμονόχορτο κομπόστα

Βερίκοκο με μαστίχα κομπόστα

Φρουτοσαλάτα με αστεροειδή γλυκάνισο

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ : Κεράσι, τριαντάφυλλο, Ελιά, Περγαμόντο, Σύκο, Κάστανο, Φιστίκι Αίγινας

 

ΖΕΣΤΑ ΠΙΑΤΑ

Φασολάδα πηλίου

Τραχανάς Καλαβρύτων

Τοματίνια γεμιστά με φρούτα

Μορχελες Πίνδου με Πράσο

Κολοκυθοκεφτέδες Χαλκιδικής

Πατάτες Θήβας με τομάτα  και πόπ κόρν φέτας

Φορμαέλα Αράχοβας Σαγανάκι με σουσάμι

Αυγοφέτα με Μούς γιαούρτι  – πετιμέζι  Κεφαλλονιάς

Πανσέτα καπνιστή

Χοιρινό Γάλακτος στον ξυλόφουρνο

Λουκάνικο Τριπόλεως με πορτοκάλι σουβλάκι

Λουκάνικο με πρασο Τρικάλων και Σάλτσα Σπετζοφάι

Αυγά Μάτια με  Στάκα Κρήτης

Καγιανάς Χαλκίδας

Φρουτάλια ‘Ανδρου

Ομελέτα με Καβουρμά Κερκίνης  και

Πιπεριές Φλωρίνης