1η Τακτική Γενική Συνέλευση 21-10-2007

Στις 21 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  Ξενοδόχων Λαγανά στο   Ξενοδοχείο  Zante  Park. Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και δραστηριότητες του Δ.Σ.,  καθώς και για τον Προγραμματισμό κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβαναν: 

  • Έγκριση Πεπραγμένων του Συλλόγου για το έτος 2006
  • Ανάγνωση και Έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Υποβολή και  Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2006
  • Υποβολή και  Έγκριση Προϋπολογισμού 2007
  • Τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού
  • Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για βασικά θέματα του κλάδου
  • Πορεία του Τουρισμού για το έτος 2008  

Κατά την Γενική Συνέλευση, ο Σύλλογος είχε την χαρά να φιλοξενήσει τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Δημήτρη Βαρβαρίγο καθώς και τον Δήμαρχο Λαγανά,     κ. Διονύσιο Κομιώτη οι οποίοι συζήτησαν με τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, τόσο  για τα τουριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λαγανά όσο και η Ζάκυνθος γενικότερα, και επακολούθησε  εποικοδομητικός διάλογος.  

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος κ. Διονύσιος Κομιώτης επικεντρώθηκε σε θέματα βασικών υποδομών όπως η Καθαριότητα, η Ύδρευση, η Αποχέτευση, το Οδικό Δίκτυο, το Σχέδιο Πόλης, η ανάπλαση του Δήμου και ειδικά του κεντρικού δρόμου, η ανάπλαση στο ποτάμι και τα λιμανάκια Κεριού και Αγ. Σώστη αλλά και σε θέματα οργάνωσης, όπως  το θέμα της Αστυνόμευσης, της Δημοτικής Συγκοινωνίας και των Δημοτικών Τελών. Έγινε εκτενής αναφορά και παρουσίαση  και σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου, καθώς και στην αλλαγή της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.   

Ο Βουλευτής, κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος έκανε εκτενή αναφορά σε σημαντικές παρεμβάσεις του για το πρόβλημα του Αεροδρομίου και το Χωροταξικό καθώς και σε άλλα θέματα υποδομών όπως την Καθαριότητα και το ΧΥΤΑ, η Ύδρευση, το Νοσοκομείο και τις υποδομές Υγείας, και το Λιμάνι.  

Η συμμετοχή των Μελών του Συλλόγου στη Γενική Συνέλευση ήταν εντυπωσιακή. Κρίθηκε σκόπιμο η ενημέρωση και οι συναντήσεις να συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε γεύμα το οποίο πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα.