2η Τακτική Γενική Συνέλευση 12-10-2008

Στις 12 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε η 2η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  Ξενοδόχων Λαγανά στο   Ξενοδοχείο  Zante  Park.    Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και δραστηριότητες του Δ.Σ.,  καθώς και για τον Προγραμματισμό κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.  

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβαναν: 

  • Έγκριση Πεπραγμένων του Συλλόγου για το έτος 2007
  • Ανάγνωση και Έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Υποβολή και  Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2007
  • Υποβολή και  Έγκριση Προϋπολογισμού 2008
  • Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για βασικά θέματα του κλάδου
  • Πορεία του Τουρισμού για το έτος 2009  

Κατά την Γενική Συνέλευση, ο Σύλλογος είχε την χαρά να φιλοξενήσει τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Δημήτρη Βαρβαρίγο καθώς και τον Δήμαρχο Λαγανά,     κ. Διονύσιο Κομιώτη οι οποίοι συζήτησαν με τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, τόσο  για τα τουριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λαγανά όσο και η Ζάκυνθος γενικότερα, και επακολούθησε  εποικοδομητικός διάλογος.  

Ειδικότερα, τα μέλη του Συλλόγου, ζήτησαν από τον Δήμαρχο κ. Διονύσιο Κομιώτη να  επικεντρωθεί σε θέματα βασικών υποδομών όπως η Ύδρευση, η Αποχέτευση, η Καθαριότητα, η ανάπλαση του Δήμου και ειδικά του κεντρικού δρόμου του Λαγανά και του Καλαμακίου, συμπεριλαμβανομένων του φωτισμού, της πεζοδρόμησης και του Σχεδίου Πόλης, αλλά και σε θέματα οργάνωσης, όπως, της Δημοτικής Συγκοινωνίας και των Δημοτικών Τελών. Έγινε εκτενής αναφορά και παρουσίαση σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου, καθώς και στο θέμα της Αστυνόμευσης και στην αλλαγή της αρνητικής εικόνας του Λαγανά.   

Ο Βουλευτής, κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος έκανε εκτενή αναφορά σε σημαντικές παρεμβάσεις του για το Χωροταξικό του τουρισμού, την Αστυνόμευση, την Ύδρευση, το ΧΥΤΑ καθώς και το ερώτημα προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης για την πτώχευση της εταιρείας XL LEISURE GROUP και την ρύθμιση της φορολόγησης των τουριστικών επιχειρηματιών που πλήγηκαν.