Kalimera with Taste

Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του ελληνικού πρωινού σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας αναλαμβάνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος , όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΞΕΕ Γιώργος Πίττας, στην παρουσίαση προτάσεων για το ελληνικό πρωινό από σεφ ξενοδοχείων και εστιατορίων στην εκδήλωση ''Κalimera! with taste'' της 42ης έκθεσης Xenia.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΦ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ (ιδιοκτήτης chef Αθήρι )

Σαλατα με σιτάρι, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Σπανακόπιτα με τραχανά και ανθότυρο

Κανταΐφι με κρέμα μανούρι και κυδώνι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΥΡΟΥΛΗΣ (ιδιοκτήτης chef Μάνη Μάνη )

ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

Πατατοσαλάτα με σύγκλινο ελιές και πορτοκάλι

Λαλαγγίτες με ξύσμα πορτοκαλιού

Καγιανάς με σύγκλινο / λουκάνικο Μάνης

Μούς τυριών με μαρμελάδα τομάτας

Τηγανίδες με μέλι και καρύδια

Χωριάτικες πίτες (μαραθόπιτα σπανακόπιτα)

Παξιμάδια με γάλα αποξηραμένα σύκα και σταφίδες

Τσουχτές μακαρούνες με τηγανητό αυγό

Ελιές, ελαιόλαδο, Πάστα ελιάς

Αφεψήματα με βότανα Ταΰγετου (τσάι βουνού , φασκόμηλο)

Τοπικές μαρμελάδες (φραγκοστάφυλο) με γιαούρτι

Αυγά βραστά με άρωμα από Σύγκλινο η σουτζούκι η αυγοτάραχο (a la carte )

ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΧΙΛΙΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (funky gourmet)

Brunch Menu

ΡΟΦΗΜΑΤΑ - ΠΟΤΑ

BUFFET

Μούς γιαουρτιού (μαστίχα, lime, καραμελωμένοι ξηροί καρποί)

Ποικιλία τυριών  - Μαρμελάδα κρεμμύδι – Ψωμί βανίλιας

Γλυκά αρτοποιήματα (cake από πραλίνα φουντουκιού , muffins μαύρης σοκολάτας, cookies)

Croissant βουτύρου  sandwiches (prosciutto, παρμεζάνα, μαρμελάδα τομάτας)

φρούτα

Τοματίνια bloody mary

Brioche με ταχίνι και μέλι

Αρωματικό βούτυρο θυμάρι

Σοκολάτα πραλίνα

Μαρμελάδα

A LA CARTE

Scrambled eggs  - μαύρη τρούφα

Αυγοτάραχο – βούτυρο chives , lemongrass confit

Στρείδια – αέρα λεμονιού

Burger σολομού – chips μώβ πατάτας  

tartar μοσχαριού – τηγανιτή κάπαρη, αυγό ορτυκιού μάτι

βασιλικό καβούρι – αβοκάντο βασιλικός ginger

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ

Γάλα μουστολούκουμου Βόλου με μπουκιά ελληνικού καφέ

Ρόφημα σιμιγδαλένιου χαλβά με στίκ κανέλας βουτηγμένο σε πικρή σοκολάτα

Ζεστή κρέμα από ταχίνι με κράμπλ φιστικιού Αιγίνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ (Electra Palace Athens)

Σπαγγετι από χαρουπάλευρο  με ξηρούς καρπούς

Ομελέτα με κακάο και πορτοκάλι που συνοδεύεται με βελουτέ λευκής σοκολάτας αρωματισμ’ενη με θυμάρι

Υγρό τσουρέκι με αέρα ελληνικού καφέ

Αυγό ματι φτιαγμένο αλλιώς με φρέσκα μοσχαρίσια λουκάνικα, πατάτες σουφλέ και σπιτική κέτσαπ

Μοντέρνα σπανακόπιτα χωρίς φυλλο