ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ EASY JET

Στις 26 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Palatino, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την οποία συγκάλεσαν τα Δ.Σ. των Συλλόγων  Ξενοδόχων Λαγανά, Ζακυνθίων και Αρκαδίων, με μοναδικό θέμα την συνεργασία της Ζακύνθου με την αεροπορική εταιρεία Easy Jet, για την πραγματοποίηση απ’ ευθείας πτήσεων από την Μεγάλη Βρετανία στην Ζάκυνθο. 

Στην σύσκεψη συμμετείχε ο Αντινομάρχης, κ. Παλλαδινός, ο Δήμαρχος Λαγανά, κ. Κομιώτης, ο Δήμαρχος Αρκαδίων, κ. Μποζίκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Καποδίστριας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Τσουλούφης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά, κ. Βυθούλκας καθώς και τα Δ. Σ. των Συλλόγων Ξενοδόχων. 

Έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την αεροπορική εταιρεία Easy Jet, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη τουριστική αεροπορική εταιρεία. Η εταιρεία θα πραγματοποιεί 3 πτήσεις την εβδομάδα από το Λονδίνο, με δυνατότητα αύξησης ανάλογα με τη ζήτηση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι σε τουριστικούς προορισμούς όπου ήδη έχει ξεκινήσει πρόγραμμα (Ρόδος, Κέρκυρα, Κρήτη), αυτό έχει επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Μ. Βρετανίας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. 

Είναι πολύ σημαντικό το νησί μας να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, μετά από χρόνια προσπαθειών, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο, χωρίς τη δέσμευση κάποιου συγκεκριμένου “πακέτου” διακοπών.  Όλοι οι συμμετέχοντες, τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και από τους παραγωγικούς φορείς, τόνισαν την ανάγκη οικονομικής συμμετοχής και συμβολής όλων, για την επίτευξη αυτού του τόσο σημαντικού στόχου για την Ζάκυνθο. 

Θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Palatino, ώστε να συζητηθεί με λεπτομέρειες ο τρόπος συμμετοχής κάθε φορέα.