ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Η Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, ενημερώνει τους ξενοδόχους ότι μετά από αιτήματα που απηύθυνε το Ξ.Ε.Ε. προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιο Μωραΐτη, σχετικά με την παράταση του χρόνου υλοποίησης επενδύσεων που υπήχθησαν στον Αναπτυξιακό Νόμο, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης πρόκειται να προωθήσει άμεσα τροπολογία, με την οποία θα δίνεται παράταση ενός έτους σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον Επενδυτικό νόμο 3299/2004.

Την εξαγγελία αυτή έκανε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργο Τσακίρη. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μωραΐτης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προωθήσει την τροπολογία στη Βουλή, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011.         Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για μια «κίνηση η οποία θα δώσει σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις και αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Τσακίρης ενημέρωσε τον κ. Μωραϊτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της χώρας και τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των ξενοδόχων στην υλοποίηση επενδύσεων στον κλάδο. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσακίρης παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός τομέας σε ολόκληρη τη χώρα και επισήμανε τη σημασία του κλάδου για την εθνική οικονομία.

Ο υφυπουργός παρουσίασε, επίσης, τα μέτρα του υπουργείου για την ενίσχυση της ρευστότητας των επενδύσεων και για την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου, ο οποίος αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, καταργώντας τις επιτροπές και τις χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες.

Επίσης, σχετικά με το θέμα του ΤΕΜΠΕ ο κ. υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τη νομοθετική δυνατότητα για αναβολή της υποχρέωσης καταβολής των τελευταίων δόσεων του ΤΕΜΠΕ για ορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει μία πρόσκαιρη ανακούφιση των υπόχρεων ξενοδόχων.